Uzavření školy a zahájení distanční výuky.

Vážení rodiče,

dle nařízení vlády a současné epidemiologické situaci se od středy 14.října 2020 budou na dálku učit už všichni žáci a studenti, tedy jak na základních, tak středních, vyšších odborných i vysokých školách. Pouze mateřské školy zůstanou v běžném provozu.

Do lavic se žáci – minimálně ti na prvním stupni – vrátí v pondělí 2. listopadu 2020 po podzimních prázdninách, které jsou letos prodlouženy na celý týden od 26. do 30. října.

Ošetřovné mohou pobírat rodiče dětí do 10 let včetně, a to ve výši 60 procent z denního vyměřovacího základu, přičemž minimálně se bude jednat o 400 korun.

Zavřené budou i školní družiny, zakazují se školy v přírodě a zakazuje se i výuka na základních uměleckých školách.


Způsob distančního vzdělávání bude probíhat přes cloudové úložiště Google Disk.Tato aplikace je jak pro webové prohlížeče, tak i pro mobilní telefony, tudíž pro Vás dostupné odkudkoli, kde máte internetové připojení. Minulý týden jste obdrželi podrobný popis od našeho IT správce,jakým způsobem se přihlásíte a nebo vytvoříte google účet a tam pak v cloudovém úložišti najdete úkoly a učivo pro jednotlivé ročníky. Pokud budete mít jakýkoliv problém, kontaktujte příslušnou třídní učitelku prostřednictvím telefonu,nebo e-mailu. V nejnutnějších případech je škola připravena poskytnout zapůjčení notebooků. Po dobu distančního vzdělávání Vám budou zpřístupněny z domu ON LINE výukové programy DIDAKTA, které si musíte nainstalovat do Vašich počítačů a následně se pak přes přístupový PIN do této aplikace přihlásit. (viz odkaz v předchozí aktualitě).

Vážení rodiče, přeju Vám všem pevné zdraví, pevné nervy a ať je tato doba už co nejrychleji za námi. Dubovská Ivana